Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää sokeri, suola, kananmunan keltuainen ja maito. Lisää lopuksi mantelijauhe ja voi. Vaivaa taikinaksi. Anna seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Painele taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (noin 26 cm). Pistele pohjaa haarukalla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 180 asteeseen.
Kuori ja viipaloi banaanit. Sekoita ne sitruunamehuun ja 1 rkl sokeria. Levitä banaaniviipaleet torttupohjalle.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja kuuma vesi. Lisää pienissä erissä vähän yli puolet sokerista ja vaniljasokeri seokseen koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes massa on kermaista.
Vatkaa valkuaiset ja loput sokerista kiiltäväksi massaksi. Sekoita keltuaismassa valkuaismassan joukkoon. Kääntele joukkoon varovasti vehnä- ja perunajauhot. Levitä seos banaanien päälle ja ripottele täytteen päälle mantelilastuja. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
Inspiroidu
Piirakat
Piirakat