Liivate on yleisimmin käytetty hyytelöimisaine. Dr. Oetker liivatejauhe valmistetaan sian nahan sidekudoksesta. Liivatteen hyytyminen kestää noin 4 tuntia jääkaapissa ja hyytelö muuttuu kovemmaksi ajan myötä.
Käyttö: Yksi teelusikallinen liivatejauhetta vastaa kahta liivatelehteä ja hyydyttää 1 dl nestettä. Mittaamiseen kannattaa käyttää apuna mittalusikkaa, jotta jauheen määrä on oikea.
Anna liivatejauheen turvota ensin 5 minuuttia kylmässä vedessä (1 rkl vettä 1 tl liivatejauhetta kohti) sekoittamatta. Kun olet turvottanut liivatejauheen kylmään veteen, kuumenna se lämpöä kestävässä astiassa kuumassa vesihauteessa.Voit vaihtoehtoisesti lämmittää mikrossa noin 30 sekunnin ajan. Sekoita liuennut liivate tasaiseksi ja lisää kylmään nesteeseen. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia. Jos käytät liivatetta lämpimiin ruokiin, voit sekoittaa turvotetun liivatejauheen suoraan lämpimän massan sekaan.