Valkoinen sokerimassa sopii kakkujen kuorrutukseen ja koristeiden tekemiseen. Sokerimassaa on helppo kaulita ja massan voi halutessaan värjätä. Kokeile!
Valkoinen sokerimassa kakkujen kuorruttamiseen ja koristeiden tekemiseen. Sokerimassa on makean neutraalin makuinen ja se kovettuu nopeasti.
Kakkua kuorrutettaessa sokerimassa kaulitaan tomusokerin avulla noin 4-5 mm paksuiseksi kakun kokoiseksi levyksi ja nostetaan varoen hillolla tai kreemillä kuorrutetun kakun pinnalle. Kakku on hyvä kuorruttaa juuri ennen tarjoilua. Jääkaapissa säilytettäessä kuorrutettua kakkua ei tule peittää kuvulla, jotta massa ei pehmene. 250 g sokerimassaa riittää pienen, halkaisijaltaan 18-20 cm kakun kuorruttamiseen. 24-26 cm kakun kuorruttamiseen tarvitaan 400-500 g sokerimassaa.
Sokerimassaa voidaan värjätä. Nestemäisiä värejä käytettäessä, väri on sekoitettava ensin tomusokerin kanssa paksuksi massaksi, jotta väri ei pehmennä massaa liikaa. Geeliväreillä sokerimassan voi värjätä ilman tomusokeria.