Sulata voi miedolla lämmöllä.
Ota noin 25 g appelsiininkuoripaloja talteen koristeeksi.
Hienonna keksit monitoimikoneessa ja ota myös pieni määrä keksimurua talteen koristeeksi. Lisää loput appelsiininkuoripalat hienonnettujen keksien joukkoon. Sekoita nopeasti. Lisää vielä sulatettu voi ja sekoita hyvin.
Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 20 cm). Aseta halutessasi vuoan reunoille leivontaan tarkoitetut reunakalvot. Levitä keksimassa tasaisesti vuoan pohjalle ja painele hyvin. Siirrä pohja pakastimeen siksi aikaa kun valmistat Aperol-täytteen.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
Kiehauta Aperol ja prosecco nopeasti kattilassa. Huomioithan, että mitä enemmän kuumennat nesteitä, sitä enemmän alkoholia poistuu.
Purista vesi pois liivatelehdistä ja liota ne kuumennetun Aperolin joukkoon.
Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään kulhossa. Vaahdota toisessa kulhossa kermavaahto.
Lisää hieman jäähtynyt Aperol tuorejuuston joukkoon. Kääntele kermavaahto varovasti nuolijalla massaan ja lisää noin 1 tl oranssia geeliväriä. Levitä puolet massasta keksipohjan päälle. Tasoita massa lastalla sileäksi ja tasaiseksi. Laita kakku pakastimeen noin 10 minuutiksi.
Lisää 2 tl oranssia geeliväriä jäljellä olevaan massaan ja levitä se ensimmäisen kerroksen päälle. Tasoita varovasti mahdollisimman tasaiseksi ja sileäksi hyytelöä varten.
Laita kakku pakastimeen noin 20 minuutiksi tai vaihtoehtoisesti tunniksi jääkaappiin.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
Kaada Aperol ja prosecco kattilaan ja kuumenna. Purista vesi liivatelehdistä ja lisää Aperol-proseccosekoituksen joukkoon. Anna hyytelön jäähtyä, kunnes se on kädenlämpöistä.
Ota kakku pois pakastimesta/jääkaapista. Kaada jäähtynyt hyytelö kakun päälle ohuena nauhana. Laita kakku pakastimeen noin 10 minuutiksi tai jääkaappiin 3-4 tunniksi ennen tarjoilua.
Tee murskatuista kekseistä ja appelsiininkuoripaloista puoliympyrä kakun päälle. Koristele halutessasi muutamalla mintun tai sitruunamelissan lehdellä.
Kakun voi valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä ja säilyttää jääkaapissa tarjoiluun asti. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.
Inspiroidu
Hyydytettävät kakut
Hyydytettävät kakut