Kuumenna uuni 160° C tasalämmölle. Vuoraa irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa jokaisen munan jälkeen noin 1-2 minuuttia, jotta taikinasta tulee kuohkea. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään ja lisää muutamassa osassa taikinaan. Kääntele joukkoon korintit, appelsiininkuoripalat, mantelirouhe ja suklaarakeet. Kaada taikina kakkuvuokaan. Ripottele päälle mantelilastut. Paista uunin alatasolla 50-60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia ennen kuin otat sen pois vuoasta. Anna sitten jäähtyä kokonaan leivontaritilällä. Koristele tomusokerilla. Voit halutessasi koristella kakun reunat piparkakkutalon päätypaloilla. Koristele piparit sokerikuorrutteella ja anna kuorrutteen kovettua. Asettele kakku tarjoilulautaselle ja liimaa piparipalat yhteen pursottamalla sokerikuorrutetta palojen reunoihin.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut