Kuumenna uuni 200 °C:seen tasalämmölle. Voitele reunat ja vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoan pohja (ø 22 cm).
Vatkaa kananmuna ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, riisijauhot ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Kääntele kevyesti tasaiseksi. Kaada irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyyttä. Jos kakun pinta ruskistuu liikaa, peitä pinta foliolla.
Anna kakun jäähtyä ennen leikkaamista. Leikkaa sitten kakku kolmeen osaan.
Valmista Vaniljakreemi pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Vatkaa Vaniljakreemi ja laktoositon maito sähkövatkaimella minuutin ajan. Laita jääkaappiin tekeytymään 20 minuutiksi. Sekoita nopeasti ennen käyttöä.
Aseta ensimmäinen pohja tarjoilulautaselle. Levitä puolet jäisistä vadelmista pohjan päälle ja levitä puolet vaniljamoussesta. Aseta päälle toinen pohja ja levitä päälle loput täytteet. Laita viimeinen pohja päälle. Anna kakun tekeytyä ainakin muutama tunti ennen tarjoilua.
Koristele kakku juuri ennen tarjoilua. Survo vadelmat ja lisää puolet vedestä. Jos haluat sileän kuorrutteen, siivilöi vadelmat. Lisää siivilöity tomusokeri ja sekoita kuorrutteeksi. Lisää tarvittaessa vettä. Kuorruta kakku vadelmakuorrutteella ja viimeistele hopeisella ja kultaisella koristelugeelillä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota tähtityllan läpi kakun reunoille. Viimeistele koristerakeilla.
Kokoa täytekakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Kuorruta ja koristele kakku vasta tarjoilupäivänä.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut
Täytekakut