Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna, maito ja vaniljauute ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Siivilöi ja sekoita joukkoon jauhot, ruokasooda ja ksantaani. Lisää lopuksi suklaahiput taikinan joukkoon.
Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Jaa keksitaikina noin 10 yhtä suureen osaan. Muodosta taikinasta palloja ja aseta ne pellille hieman etäälle toisistaan. Litistä jokaista taikinapalloa kevyesti.
Laita pelti jääkaappiin ja anna taikinapalojen jähmettyä noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään hieman ennen paistamista noin 200 asteeseen. Paista keksejä 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita väriltään ja pehmeitä keskeltä. Keksit kiinteytyvät hieman niiden jäähtyessä. Jätä jäähtymään pellille 10 minuutiksi ja siirrä sitten jäähtymään ritilälle.
Nauti valmiista gluteenittomista kekseistä! Nämä herkut häviävät hetkessä!
Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa, huoneenlämmössä noin 5 päivää.
Voit myös pakastaa keksitaikinapallot ja paistaa ne pakastettuina. Lisää vain 5 ylimääräistä minuuttia normaaliin paistoaikaan.
Mikäli haluat tehdä triplasuklaakeksejä, lisää taikinaan myös valkosuklaata tai tummaa suklaata
Inspiroidu
Pikkuleivät
Pikkuleivät
Pikkuleivät