Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella 4–5 minuuttia. Lisää vesi ja vatkaa hyvin. Siivilöi vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe muna-sokerivaahtoon ja sekoita käännellen. Sekoita joukkoon musta elintarvikeväri ja lisää suklaapisarat taikinaan käännellen.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 30–35 minuuttia.
Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Jos kakku saa uunissa liikaa väriä, levitä sen päälle folio paistumisen ajaksi. Anna kakkupohjan jäähtyä kokonaan ritilän päällä ja halkaise se sitten kolmeen osaan.
Kuumenna uuni 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on kiinteää ja sileää.
Lusikoi 2/3 marenkimassasta pursotinpussiin, jossa on iso pyöreä tylla, ja pursota kummituksia leivinpaperin päälle. Lusikoi loput massasta pursotinpussiin, jossa on pieni pyöreä tylla. Pursota toiselle leivinpaperille pieniä silmiä.
Anna marenkien kuivua 15 minuuttia huoneenlämmössä ja paista kummituksia uunin keskitasolla 30–40 minuuttia ja silmiä 10 minuuttia. Jäähdytä marengit ja piirrä kummituksille silmät mustaan elintarvikeväriin kastetulla hammastikulla. Käännä marenkisilmät ja piirrä pupillit tasaiselle puolelle hammastikun avulla.
Sekoita pussin sisältö maitoon. Vatkaa sähkövatkaimen alhaisimmalla nopeudella ensin 1 minuutti ja sitten suurimmalla nopeudella 4 minuuttia.
Aseta yksi kakkulevy tarjoiluastialle. Levitä levyn päälle puolet moussesta. Aseta päälle toinen kakkulevy ja levitä loput moussesta sen päälle. Aseta lopuksi päälle kolmas kakkulevy. Asettele marenkikummitukset kakun pinnalle ja silmät mousseen sen reunoille.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut
Täytekakut