Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja voitele reunat.
Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Kokeile puutikulla kakun kypsyyttä. Anna kakun jäähtyä.
Kuumenna uuni 100 asteeseen. Sekoita marenkijauhe ja 75 ml vettä. Vatkaa ensin nopeasti sekaisin ja vatkaa sitten sähkövatkaimen korkeimmalla nopeudella noin 3 minuuttia. Valmiin marenkimassan pitäisi olla ilmavaa ja jämäkkää. Värjää marenki harmaaksi harmaaksi mustan geelivärin avulla.
Laita pursotuspussiin pyöreä tylla. Pursota pussin sisälle mustaa geeliväriä ja paina pussin reunoja vastakkain, jotta väri levittyy pussin reunoille. Täytä pussi marenkimassalla. Pursota marengit leivinpaperin päälle haluamaasi muotoon. Koristele halutessasi sokerisilmillä. Paista uunin keskitasolla 60-80 minuuttia marenkien koosta riippuen.
Sekoita tomusokeri, vesi ja geeliväri kulhossa. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Lisää tarvittaessa vettä. Kuorrutus saa jäädä melko paksuksi.
Sekoita kakkumousse ja 2,5 dl kylmää maitoa. Vatkaa sähkövatkaimella ensin alhaisella nopeudella 1 minuutti, sitten korkeimmalla nopeudella 4 minuuttia.
Ota jäähtynyt kakku pois muotista ja leikkaa pohja kahteen osaan. Jos kakun pinta on kupera, laita kakun pääliosa tarjoitulautasta vasten, leikattu ja tasainen puoli ylöspäin.
Levitä kakkumousse pohjan päälle. Laita toinen kakkupohja päälle niin, että tasaisin puoli on ylöspäin. Levitä kuorrute kakun päälle ja anna valua myös kakun sivuille. Koristele marengeilla.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut
Täytekakut