Kuumenna uuni 190 asteeseen.
Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi ja keitä ne pehmeiksi pienessä määrässä vettä noin 10 minuutin ajan. Kaada suurin osa vedestä pois ja soseuta kurpitsat.
Mittaa jauhot, kakkumauste, suola, leivinjauhe ja ruokasooda suureen kulhoon ja sekoita ainekset vispilällä niin, ettei seokseen jää paakkuja.
Vatkaa toisessa kulhossa voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten välillä voimakkaasti.
Lisää vaahdon joukkoon jauhoseos, kurpitsasose ja maito. Kääntele taikinaa taikinakaapimella, kunnes ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunissa noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Muffinit ovat valmiita, kun tikkuun ei jää taikinaa. Jäähdytä muffinit.
Sekoita keskenään kakkumousse, vanilja-aromi ja maito. Vatkaa sähkövatkaimen alhaisimmalla nopeudella ensin 1 minuutti ja sitten suurimmalla nopeudella 4 minuuttia, kunnes mousse on kuohkeaa.
Värjää mousse vaaleanpunaiseksi pienellä määrällä punaista geeliväriä. Täytä pursotinpussi moussella.
Levitä ensin hieman verta (punaista sokerikuorrutetta) jokaisen muffinin päälle. Leikkaa sitten pursotinpussiin noin 5 mm:n kokoinen reikä ja pursota muffinien keskelle ohut viiva. Kuorruta sen jälkeen aivojen molemmat puolet siksakkimaisella kuviolla. Lisää lopuksi hieman punaista geeliväriä aivojen päälle, jos haluat oikein vertatihkuvia kuppikakkuja.
Inspiroidu
Leivokset
Leivokset
Leivokset