Muotoile ja pyöritä sokerimassasta pitkä makkaranmuotoinen pitkula (jauhota kevyesti maissijauhoilla, jos massa muuttuu kovin tahmeaksi). Jaa sokerimassapitkula 60 pieniksi, herneen ja marmorinkuulan kokoisiksi paloiksi vuorotellen. Pyöritä paloista palloja ja aseta leivinpaperin päälle. Litistä sitten pallot peukalollasi.
Esilämmitä kiertoilmauuni 160 asteeseen tai perinteinen uuni 180 asteeseen.
Keksitaikinan valmistusta varten vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi ja kevyeksi vaahdoksi.
Lisää kananmunan keltuainen ja vaniljauute ja sekoita hyvin.
Sekoita keskenään kulhossa ruokasooda ja jauho siivilän läpi.
Lisää jauhot ja valkosuklaahiput voi-sokeriseoksen joukkoon ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja aseta jääkaappiin jäähtymään 20 minuutiksi.
Jaa taikina kolmeen osaan. Vaivaa taikinapalojen joukkoon muutama tippa geeliväriä. Lisää tippoja vähitellen, kunnes saat haluamasi värin voimakkuuden kekseihin. Käytä eri värejä eri keksitaikinapaloihin. Suojaa kätesi, mikäli haluat välttää kätesi värjäytymisen.
Jaa jokainen värjätty keksitaikinapala kahdeksaan yhtä suureen osaan ja muovaa niistä palloja.
Aseta leivinpaperit neljän pellin päälle ja laita keksitaikinapallot pellille tasaisesti sopivalle etäisyydelle toisistaan. Paina kevyesti kunkin keksin pintaa hieman litteämmäksi.
Paista keksejä uunissa 8-10 minuuttia (valvo, etteivät keksit kypsy liikaa, jotta ne jäävät mukavan sitkeiksi).
Ota keksit pois uunista ja koristele ne heti tekemilläsi silmillä. Paina kevyesti silmät keksihin, käytä 5 silmää yhteen keksiin. Jätä keksit jäähtymään pellille.
Lisää kulhoon tomusokeri ja lisää joukkoon pari tippaa kiehuvaa vettä sekä pari tippaa mustaa geeliväriä. Sekoita, kunnes saat sileän massan. Lisää vielä muutama tippa mustaa väriä, jos tarve vaatii. Lisää kuorrute pursotinpussiin ja pursota mustia pisteitä monstereiden silmien keskelle pupilleiksi.
Inspiroidu
Pikkuleivät
Pikkuleivät
Pikkuleivät