Aloita tekemällä kakun pohja. Lämmitä uuni 180 asteeseen tai kiertoilmauuni 160 asteeseen. Voitele ja vuoraa kaksi kakkuvuokaa (halkaisijaltaan noin 18 cm).
Laita voi, öljy ja sokeri kulhoon ja sekoita esimerkiksi puulusikalla tai sähkövatkaimella, kunnes seos on väriltään vaaleaa ja rakenteeltaan kuohkeaa.
Sekoita huolellisesti joukkoon kananmunat yksi kerrallaan, sekoita taikinaa reunoja myöden. Lisää sitten vaniljauute sekä kaakaojauhe ja sekoita vielä hyvin.
Purista punainen geeliväri kakkutaikinan joukkoon, kunnes väri on tasaisesti jakautunut taikinaan. Siivilöi jauhot ja lisää piimä taikinaan.
Sekoita erillisessä pienessä kulhossa ruokasooda sekä viinietikka. Kaada seos samalla sekoittaen taikinan joukkoon.
Jaa taikina tasaisesti kakkuvuokiin. Paista uunissa noin 35-40 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla. Mikäli tikkuun ei jää kiinni taikinaa, on kakku kypsä. Jätä kakut jäähtymään vuokiin noin 15 minuutiksi, poista sitten vuoista ja aseta ritilälle jäähtymään kunnolla.
Sillä välin, kun kakut jäähtyvät, voit tehdä hyytelön. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.
Sekoita keskenään Lime-cordial ja vesi, lisää muutama tippa vihreää geeliväriä saadaksesi hyytelölle limaa muistuttavan värin. Kaada seos pieneen kattilaan ja lisää liotetut liivatelehdet. Kuumenna matalalla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes liivatteet ovat täysin sulaneet. Ota seos pois liedeltä.
Vuoraa halkaisijaltaan 15 cm vuoka tuorekelmulla ja kaada hyytelöseos vuokaan noin 2 cm korkeudelle asti. Mikäli omistat pyöreitä jääpalamuotteja, voit lisätä loput hyytelöseoksista niihin ja muodostaa siten kuplia patakakkusi päälle.
Laita hyytelö jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Myös suklaaganache vaatii aikaa paksuuntuakseen, joten se on hyvä valmistaa vielä, kun kakut jäähtyvät. Riko suklaa paloiksi ja lämmitä voin kanssa mikroaaltouunissa mikroaaltokuumennusta kestävässä astiassa. Sulata voita ja suklaata 30 sekuntia kerrallaan sekoittaen jokaisen lämmityskerran välissä, kunnes voi ja suklaa on sulanut sileäksi massaksi.
Kaada kuohukerma voi-suklaaseokseen samalla sekoittaen ja jatka, kunnes kerma on kokonaan sekoittunut seokseen. Purista ja sekoita ganacheen musta geelivärituubi.
Jätä ganache paksuuntumaan huoneenlämpöön silloin tällöin sekoittaen.
Kun kakut ovat jäähtyneet ja ganache on koostumukseltaan helposti levitettävää, on aika koota kakku! Poista sahalaitaisen veitsen avulla epätasaisuudet kakun päältä ja laita yksi kakkupohja kakkulevylle. Levitä ganachekerros kakun päälle ja laita toinen kakkupohja alimman kakkupohjan päälle.
Peitä ylimmän kakkukerroksen päällinen sekä kakkujen sivut ohuella suklaaganachekerroksella. Käytä apuna kakkuveistä tai palettiveistä. Laita kakku 30 minuutiksi jääkaappiin, jotta ganache asettuu hyvin.
Kun ganache on asettunut, lisää vielä uusi kerros kakun päälle ja sivuille ja tasoita. Laita jääkaappiin jäähtymään.
Kauli noin 100 grammaa valkoista sokerimassaa ja pyörittele pieniksi palloiksi (halkaisijaltaan noin 3-4 cm kokoisiksi) tehdäksesi silmämunat. Jaa loput valkoisesta sokerimassasta pienempiin paloihin ja värjää palat geeliväreillä eri värisiksi. Pyörittele sitten herneen kokoisia palloja värillisistä sokerimassoista ja aseta jokaiseen silmämunaan kevyesti painaen. Tee mustaa sokerimassaa sekoittamalla valkoiseen massaan mustaa geeliväriä sekä kaakaojauhetta. Viimeistele silmämunat mustalla sokerimassalla, pyöritä niistä hyvin pieniä palloja ja aseta silmän värillisen osan päälle. Lopuksi käytä punaista koristelugeeliä tehdäksesi verisuonia silmämuniin. Jätä silmämunat kovettumaan, kunnes viimeistelet kakkua.
Juuri ennen kakun tarjoilua, muodosta tummaa sokerimassaa sekoittamalla valkoiseen sokerimassaan mustaa geeliväriä ja kaakaojauhetta. Muotoile tästä makkaranmuotoinen pidempi pala ja aseta kakun reunoille ikään kuin muodostaaksesi padan reunukset. Muotoile jäljelle jäävästä tummasta sokerimassasta padalle kahvat ja kiinnitä ne cocktail-tikuilla pataan.
Nosta hyytelö pois kakkuvuoasta ottamalla kiinni tuorekelmusta ja kumoa kakun päälle. Hyytelön ei tarvitse olla tasainen, sillä epätasainen pinta muistuttaa kuplia. Mikäli teit jääpalamuotilla hyytelökuplia, voit lisätä nämä hyytelössä oleviin mahdollisiin aukkoihin tai hyytelökerroksen päälle. Viimeistele lisäämällä silmämunat hyytelön päälle!
Wow, patakakkusi on nyt valmis tarjoiltavaksi ja ihastuttamaan vieraitasi!
Kakkusi säilyy ganachella kuorrutettuna jääkaapissa noin 3 päivää. Suosittelemme koristelemaan kakun hyytelöllä ja sokerimassalla juuri ennen tarjoilua, sillä kakkua ei voi säilyttää jääkaapissa sokerimassan lisäyksen jälkeen.
Mikäli sinulla ei ole 15 cm kokoista kakkuvuokaa hyytelöä varten, voit hyydyttää tämän myös suuremmassa vuoassa ja rikkoa karkeiksi paloiksi, kun asetat hyytelöä kakun päälle.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut