Laita uuni lämpeämään 175 ºC.
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mirkoaaltouunissa noin 40 sekuntia. Sekoita hyvin sähkövatkaimella suklaavoi-seoksen joukkoon Choco Dream Icing & Frosting -kuorrute. Lisää munat ja sekoita hyvin. Lisää vaniljasokeri ja jauhot, sekoita kunnes massa on tasaista. Kaada taikina pitkulaiseen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (18x28cm).
Paista kakkua uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Kakku saa jäädä kosteaksi keskeltä. Anna kakun jäähtyä ritilällä vähintään 30 minuuttia.
Leivonta-aika: 20 - 25 Minutes
Revi valmistamasi suklaakakkupohja pienemmiksi paloiksi, lisää hienoksi pilkotut appelsiininkuoripalat, revitty marsipaani, kaakao, rommiaromi sekä appelsiinimehu. Sekoita massa tasaiseksi sähkövatkaimella ja taikinakoukuilla. Punnitse massasta 15 g paloja ja muotoile niistä pyöreitä palloja. Laita pallot jääkaappiin vähintään tunniksi.
Tarvitset tähän vaiheeseen lämpömittarin.
Laita hienonnettu tumma suklaa ja kaakaovoi mikroaaltouunin kestävään kulhoon. Kuumenna massaa 30 sekuntia kerrallaan sekoittaen massaa joka kuumennuksen välissä. Jatka, kunnes suklaa alkaa sulaa. Sitten lämmitä vain 10 sekuntia kerrallaan. Suklaan tulee saavuttaa noin 31-32 ºC lämpötila, eikä ylittää 34 ºC.
Laita sulanut suklaa esimerkiksi pieneen lasiin, joka riittää pallojen dippaamiseen. Ota vain noin 10 rommipalloa jääkaapista kerrallaan. Dippaa jokainen pallo sulatettuun suklaaseen ja anna ylimääräisen suklaan valua pois. Aseta pallot leivinpaperin päälle ja ripottele koristeeksi Christmas Party -koristerakeita. Lasissa oleva suklaa voidaan lämmittää ja sulattaa uudelleen, mikäli se alkaa kovettua. Näin sitä on jälleen helpompi käsitellä.
Pidä joulupallot viileässä.
Jos suklaapäällyste ei riitä kaikkiin palloihin, voit pöyrittää loput pallot esimerkiksi hienonnetuissa manteleissa.
Suklaakakkupohjan voi valmistaa monta päivää etukäteen tai pakastaa ja ottaa esille rommipalloja valmistettaessa. Voit myös ostaa valmiin kakkupohjan rommipallojen tekoa varten sen sijaan, että leivot pohjan itse.
Jos haluat palloihin enemmän appelsiinia, voit käyttää 2 appelsiininkuoripalarasiaa.
Reseptin on kehitellyt lahjakas Katja Astrup. Näet hänen upeita leipomuksiaan Katjan Instagram-tililtä: @Katjaastrup
Inspiroidu
Makeiset
Makeiset
Makeiset