Kuvan kakku on leivottu 17 cm irtopohjavuoassa. Taikinaa on riittävästi neljään kakkupohjaan. Kutakin pohjaa paistetaan erikseen 8-10 minuuttia. Leivottaessa 22 cm irtopohjavuoassa taikinaa riittää vain kolmeen kakkukerrokseen. Tällöin kakkua paistetaan 20-25 minuuttia ja leikataan kolmeen osaan kakun jäähdyttyä. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla tai voitele ja korppujauhota.
Esilämmitä uuni 200°C ylä- ja alalämmöllä.
Vaahdota sokeri, vaniljasokeri ja huoneenlämpöiset munat ilmavaksi vaahdoksi. Lisää vesi ja vatkaa hyvin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, siivilöi taikinaan ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Kun taikina ei enää tartu tikkuun, on kakku valmis. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen irroittamista. Jaa kakku kolmeen kakkupohjaan.
Sekoita kulhossa vaniljakreemijauheja ja maito. Vatkaa seosta voimakkaasti 3 minuuttia sähkövatkaimella. Anna tekeytyä jääkaapissa. Vaahdota kerma ja sekoita kevyesti vaniljakreemiin.
Laita ensimmäinen kakkupohja irtopohjavuoan pohjalle ja levitä ohut kerros hilloa pohjan ulkoreunan ympärille. Täytä seuraavaksi kermainen vaniljakreemivaahto koko kakkupohjalle. Täytä kerros kerrokselta hillolla ja vaniljakreemivaahdolla. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Lisää Cream fix ja vaahdota vielä kestäväksi vaahdoksi. Levitä veitsellä kermavaahtoa ohut kerros kakun reunoille ja päälle. Laita jäljellä oleva kermavaahto pursotuspussiin ja pursota kauniita ruusukkeita. Koristele tuoreilla marjoilla ja ripottele vielä päälle Bloomy koristerakeita.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut
Täytekakut