Kuumenna uuni 200 asteeseen tasalämmölle. Laita irtopohjavuoan ( ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi noin 4-5 minuutin ajan. Lisää vesi ja vatkaa tasaiseksi. Siivilöi vehnäjauho ja leivinjauhe muna-sokeri seokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin alatasolla 25-30 minuuttia.
Kokeile puutikulla onko kakku kypsä. Kun kakku on kypsä, tikkuun ei jää taikinaa. Jos kakku ruskistuu liikaa pinnalta, voit laittaa paiston lopussa sen päälle folion. Anna kakkupohjan jäähtyä leivontaritilällä. Jaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.
Sekoita Vaniljakreemi kylmään maitoon. Vatkaa seosta voimakkaasti 3 min sähkövatkaimella. Lisää 150 g nutellaa. Laita täyte jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi. Lisää lopuksi sekaan hasselpähkinärouhe.
Kokoa kakku irtopohjavuokaan, jonka reunat voit vuorata kakkumuovilla tai leivinpaperilla, jotta saat siihen lisää korkeutta. Voitele alimmainen pohja suklaa-pähkinätahnalla. Asettele ensimmäinen pohja vuokaan ja levitä sen päälle nutella-vaniljatäytettä. Levitä toisen pohjan päälle suklaa-pähkinätahnaa ja laita pohja vuokaan. Levitä loput täytteestä pohjan päälle. Asettele viimeinen pohja päälle niin, että leikkauspuoli jää alaspäin. Tasaista pintaa vasten kuorrutus pysyy paremmin. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli ennen koristelua.
Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään ja lisää sininen geeliväri. Levitä kakun päälle tasaisesti. Jos et tee pursotuksia, anna kuorrutteen valua reunoja pitkin alas. Ripottele päälle Ocean Mix -rakeita ennen kuin kuorrute kovettuu.
Vatkaa kahden kakkumousse -pussin sisältö 5 dl maitoon. Vatkaa ensin 1 minuutti alhaisella teholla ja sitten 2-3 minuuttia korkeimmalla teholla. Jaa täyte kolmeen kulhoon. Värjää kaksi täytettä eri värisiksi sinisiksi. Laita täytteet kolmeen pursotuspussiin, joissa on pyöreät tyllat päässä. Voit vaihtoehtoisesti leikata pursotuspussin päähän pyöreän aukon, mutta silloin pursotukset eivät ole yhtä tasaisia.
Pursota kakun alareunaan valkoista kakkumoussea ja levitä pursotusta kevyesti teelusikan avulla. Pursota viereen uusi ympyrä levitä teelusikalla päältä. Jatka sama sinisillä kakkumousseilla kunnes kakun reuna on kokonaan kuorrutettu.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut
Täytekakut