1. Sekoita keskenään hapanjuuripussin sisältö, jauhot, neste, kardemumma ja sokeri. Vaivaa taikinaa taikinakoukulla 5 minuutin ajan. Lisää suola ja pehmeä rasva ja vaivaa vielä 5 minuuttia.
2. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä noin 2 tuntia.
3. Valmista täyte mittaamalla maito ja vaniljakreemijauhe kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 3 minuuttia ja anna kreemin tekeytyä jääkaapissa 10 minuuttia. Vatkaa kreemi uudelleen tasaiseksi. Pyörittele jäiset mustikat perunajauhoissa.
4. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli osat noin 50 x 35 cm:n kokoisiksi levyiksi. Levitä vaniljatäyte levyjen päälle ja ripottele pinnalle perunajauhoissa kieritellyt, jäiset mustikat. Kääri taikina rullalle ja leikkaa rulla paloiksi. Aseta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paina keskeltä peltiin asti. Kohota pullia liinan alla noin 20–30 minuuttia.
5. Kuumenna uuni 225 °C asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia noin 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Inspiroidu
Pullat
Pullat
Pullat