Kuori raparperi ja leikkaa noin 2 cm pituisiksi paloiksi. Keitä sokeria ja vettä, kunnes sokeri on liuennut. Lisää raparperi ja keitä noin 2 minuuttia. Anna rapaeperisiirappiseoksen jäähtyä. Voitele halkaisijaltaan noin 25 cm kokoinen irtopohjavuoka.
Sekoita jauhot, kardemumma ja leivinjauhe. Lisää sokeri, voi ja muna ja sekoita sähkövatkaimella taikina tasaiseksi massaksi. Kaada taikinaa irtopohjavuokaan, noin 2/3 vuoan koosta. Muotoile lopusta taikinasta reunat ja aseta vuokaan. Painele reunoja niin, että ne ovat noin 2 cm korkeat.
Vatkaa maito ja vaniljakreemi keskenään paksuksi, vanukasmaiseksi täytteeksi. Levitä vaniljakreemi piirakkataikinan pohjalle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Kaada siirappi varovasti pois raparpereista tai nostele raparperipalat lusikalla. Levitä raparperit piirakan päälle. Lämmitä ja sulata aprikoosimarmeladia pienessä kattilassa ja voitele sillä raparperipalojen pinta. Piirakka on valmis tarjoiltavaksi!
Inspiroidu
Piirakat
Piirakat
Piirakat