Kermatäytettä varten liota liivatetta 2 rkl hedelmämehussa. Lämmitä loput (350 ml) mehusta, sokeri, sitruunahappo ja kananmunat pannulla noin 80 °C lämpöiseksi. Sekoita jatkuvasti, kunnes seos paksuuntuu hieman. Poista lämmöltä ja sekoita liivatemassa joukkoon. Jätä jäähtymään noin 15 minuutiksi. Lisää vielä voi ja sekoita koko massa huolellisesti sauvasekoittimen avulla kermaiseksi. Jätä kerma jähmettymään noin 2 tunniksi.
Murutaikinaa varten vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella kevyeksi ja kermaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon jauhot, suola ja punainen elintarvikeväri. Kauli taikina ohueksi kahden leivinpaperikerroksen väliin ja pakasta.
Kiehauta maito, vesi, suola ja voi pienessä kattilassa keskilämmöllä. Sekoita nopeasti joukkoon jauhot ja jatka taikinan sekoittamista keskilämmöllä (noin 6 minuuttia), kunnes kattilan pohjaan on muodostunut valkea kalvo. Siirrä tuulihattutaikina kulhoon ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia.
Lämmitä uuni 170 °C. Lisää vähitellen kananmunat sähkövatkaimen avulla tuulihattutaikinaan. Laita taikinamassa pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla tai pursotusaukko. Pursota ø 6.5 cm pyöreitä taikinakasoja leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Leikkaa keksimuotin avulla ympyröitä punaisesta murutaikinasta (ø 8 cm) ja aseta nämä taikinakasojen päälle. Painele kevyesti. Paista tuulihatut uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia (huom. älä avaa uunin ovea ennen kuin leivonta-aika on loppunut, sillä tämä aiheuttaa tuulihattujen luhistumisen). Ota pois uunista ja jätä jäähtymään.
Pese ja kuivaa hedelmät tarvittaessa, kuutioi ja soseuta hienoksi sokerin kanssa sauvasekoittimella (jätä osa hedelmistä koristeeksi). Jos hedelmät ovat liian vetisiä, voit tarvittaessa paksuntaa sosetta liivatteella. Laita seos pursotinpussiin.
Lisää myös aiemmin valmistamasi kermatäyte pursotinpussiin. Tee varovasti pieni reikä jokaisen tuulihatun pohjaan pikkusormella ja pursota hedelmäsosetta tuulihattuun. Pursota tämän jälkeen kermatäyte tuulihattuihin. Pursota vielä pieni kerma-annos jokaisen tuulihatun muruosan päälle. Koristele lopuilla hedelmillä ja raastetulla suklaalla. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.
Choux aux craquelinit eli rapeat tuulihatut maistuvat herkullisilta myös sitruunanmakuisina. Tätä varten voit käyttää sitruunamehua monivitamiinimehun sijasta ja lisätä noin 20 g enemmän sokeria kermasoseeseen.
Inspiroidu
Leivokset
Leivokset
Leivokset