Lämmitä maito ja voi, kunnes voi on sulanut ja se os on kädenlämpöistä.
Yhdistä jauhot, sokeri, vaniljasokeri, suola sekä hapanjuuripussin sisältö kulhossa. Lisää joukkoon maito-voiseos ja kananmuna. Vaivaa taikinaa monitoimikoneessa pienellä teholla, kunnes taikina on hyvin sekoittunut. Lisää sitten tehoa ja vaivaa taikinaa keskinopeudella tai suurella nopeudella 6-8 minuuttia, kunnes taikina on pehmeää ja taipuisaa ja osuu kulhon reunoihin sekoittuessa.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile se pyöreäksi palloksi. Peitä taikina muovikelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti.
Nosta taikina pöydälle ja paina siihen syvennys. Vatkaa kananmuna syvennykseen ja lisää appelsiininkuoret, sukaatti, hedelmäsekoituksen hedelmät ja korintit.
Leikkaa taikina teräväreunaisella nuolijalla tai veitsellä pieniksi paloiksi niin, että hedelmät ja kananmuna sekoittuvat hyvin taikinaan. Yhdistä palat. Taikinaa ei tulisi vaivata tasaiseksi palloksi, vaan sen tulisi olla epätasainen, sillä tämä antaa pullille rosoisen ulkonäön.
Jaa taikina 10-12 osaan ja aseta taikinapalat kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille. Tämä onnistuu helpoiten käyttämällä nuolijaa tai veistä lastana taikinapalojen nostamiseen. Ripottele päälle mantelilastuja.
Peitä pullat muovikelmulla tai kostealla keittiöpyyhkeellä ja anna kohota n. 45 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen noin 10 minuuttia ennen kohotusajan päättymistä.
Paista pullia 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja kypsiä, mutta huolehdi, etteivät hedelmät ruskistu. Anna pullien jäähtyä ritilän päällä.
Tässä reseptissä käytetään puolikas rasia kutakin sokeroitua hedelmää. Loput hedelmät voidaan säilyttää suljetussa astiassa tuotteen viimeiseen käyttöpäivään asti. Sukaatin sijaan voit lisätä myös kokonaisen appelsiininkuorirasian (100 g).
Inspiroidu
Pullat
Pullat
Pullat