Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele 20 cm kokoinen, suorakulmion muotoinen vuoka. Lisää pilkotut taatelit kulhoon ja kaada niiden joukkoon kiehuva vesi. Sekoita sitten taateleiden joukkoon ruokasooda ja liota noin 10 minuuttia.
Lisää voi, sokeri ja siirappi kattilaan ja sulata seosta matalalla lämmöllä, kunnes se muuttuu tasaiseksi. Kaada kulhoon ja jätä jäähtymään noin 5 minuutiksi.
Lisää kananmunat ja vaniljatahna voi-siirappiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi joukkoon myös jauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste ja kääntele taikinaksi.
Lisää viimeisenä taatelit ja vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun vuokaan ja paista uunissa 30-35 minuuttia, kunnes kakku on kohonnut ja tikulla kokeiltaessa kypsyys on sopiva - tikkuun ei tulisi jäädä taikinaa kiinni.
Sillä välin, kun kakku paistuu, voit tehdä toffeekastikkeen. Lisää voi ja sokeri kattilaan, sekoita matalalla lämmöllä, kunnes voi on sulanut ja massa on tasaista ja sileää. Lisää hieman lämpöä ja anna seoksen kiehahtaa. Ota seos nopeasti pois liedeltä ja kaada kuohukerma joukkoon samalla sekoittaen - ole varovainen, sillä tässä vaiheessa kuumaa kastiketta voi roiskua! Laita kastike sivuun odottamaan ja lämmitä matalalla lämmöllä vielä ennen tarjoilua, jotta kastike on lämmintä tarjottaessa.
Suosittelemme tarjoilemaan kakun ja toffeekastikkeen vielä lämpiminä!
Kakkupohja säilyy ilmatiiviissä astiassa noin 3 päivää huoneenlämmössä. Voit lämmittää kakkua 30 sekuntia mikrossa ennen tarjoilua.
Toffeekastike säilyy noin viikon jääkaapissa ja voit lämmittää kastiketta aina ennen tarjoilua!
Inspiroidu
Jälkiruoat
Jälkiruoat
Jälkiruoat