Sekoita jauhot, hapanjuuripussin sisältö, suola ja sokeri. Lisää kädenlämpöiseksi lämmitetty maito, kananmuna ja voi ja vaivaa taikinaa monitoimikoneessa alhaisella nopeudella, kunnes taikina on kiiltävää ja taipuisaa. Taikinan kuuluu jäädä hieman tahmeaksi. Koska taikinaa vaivataan pitkään, on monitoimikoneen sekoitin helpoin vaihtoehto taikinan vaivaamiseksi. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla vaivaamista taikinakoukuilla varustetun sähkövatkaimen ja käsivoiman yhdistelmällä.
Laita leivinpaperi 25 x 35 cm kokoiseen uunivuokaan. Kaavi taikina vuokaan ja painele reunoja vasten vedellä kostutetuin sormin, jotta taikina ei tartu käsiin kiinni. Peitä uunivuoka ja anna taikinan kohota noin 1 tunti suojaisessa paikassa.
Sillä välin, kun taikina kohoaa, valmista vaniljakreemi. Laita kulhoon puoli pussillista Dr. Oetker vaniljakreemijauhetta ja lisää maito. Vatkaa vispilällä noin 1 minuutti. Laita vaniljakreemi jääkaappiin 20 minuutiksi.
Ota vaniljakreemikulho jääkaapista ja lisää siihen huoneenlämpöinen voi sekä fariinisokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Kun taikina on kohonnut, paina sen pinnalle sormenpäillä syvennyksiä. Levitä sitten remonce-kastike taikinan päälle. Peitä kahvikakku ja anna kohota vielä 45 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen n. 30 minuutin kohotuksen jälkeen.
Paista kahvikakkua noin 20 minuuttia uunin alaosassa.
Anna kakun jäähtyä vuoassa, kunnes täyte on hieman jähmettynyt. Nauti kakku kuitenkin vielä sen ollessa lämmin.
Kahvikakku maistuu parhaimmalta vastapaistettuna, mutta sen voi lämmittää uudelleen uunissa niin, että remonce-kastike pehmenee.
Kahvikakku säilyy pakastimessa noin 3 kuukautta.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut