Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri, siirappi ja mausteet. Anna jäähtyä.
Lisää sekoittaen munat, vehnäjauho, sooda ja suola taikinaan. Anna levätä yön yli jääkaapissa.
Leivo haluamasi muotoisiksi pipareiksi tai piparitaloksi. Kauli taikina hyvin jauhotetulla alustalla kylmänä. Aseta piparit leivinpaperille väljästi. Paista piparit 200-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia. Paistoaika riippuu pipareiden koosta ja paksuudesta.
Koristele jäähtyneet piparit sokerikuorrutteella tai itse tehdyllä pikeerillä (kts. erillinen ohje) sekä erilaisilla koristerakeilla. Piparkakkutalon kokoamiseen on suositeltavaa käyttää kuumaa sulatettua sokeria. Huom! Sula sokeri on erittäin kuumaa.
Inspiroidu
Pikkuleivät
Pikkuleivät
Pikkuleivät