Lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele neljä 18 cm kakkuvuokaa.
Sekoita keskenään sulanut voi ja öljy. Lisää vesi ja sekoita hyvin rasvojen joukkoon.
Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, vanilja ja kermaviili. Lisää tämä voi-öljyseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Sekoita myös erillisessä kulhossa jauhot, kaakaojauhe, sokeri, fariinisokeri, ruokasooda ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos vielä muiden ainesten joukkoon ja sekoita.
Jaa kakkutaikina tasaisesti vuokiin ja paista uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes kakut ovat kypsiä. Kokeile kypsyys tikulla - mikäli tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä.
Kun kakut ovat valmiit, jätä ne jäähtymään vuokiin 30 minuutiksi, jonka jälkeen poista kakut vuoista ja jätä jäähtymään täysin.
Sillä välin, kun kakut jäähtyvät, voit valmistaa hunajakennot. Vuoraa aluksi leivinpelti leivinpaperilla.
Kuumenna sokeri ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna välillä sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut.
Vinkki: Älä sekoita seosta lusikalla, simä tämä voi kiteyttää massaa, jolloin hunajakennojen rakenteesta tulee vääränlainen. Kiehauta seosta, kunnes se muuttuu meripihkan/vaahterasiirapin väriseksi. Valvo seosta tarkasti, sillä jos hunajakennojen massa palaa, tulee mausta kitkerä.
Seuraava vaihe vaatii hieman nopeutta, joten valmistaudu! Sekoita nopeasti ruokasooda sokerisiirappiseokseen ja kaada seos välittömästi leivinpaperille kovettumaan. Jos haluat vähentää työtaakkaa, voit myös valmistaa hunajakennot edellisenä päivänä ja säilyttää niitä ilmatiiviissä rasiassa tai hyvin käärittynä leivinpaperiin/kelmuun.
Sulata suklaa mikroaaltouunin kestävässä astiassa mikroaaltouunissa 20 sekunnin pyrähdyksissä sekoittaen aina kuumennuksen välissä, kunnes suklaa on sulanut. Sulanut suklaa on hyvin kuumaa, joten jätä se jäähtymään noin 10-15 minuutiksi, kunnes se on huoneenlämpöistä, mutta vielä juoksevaa.
Lisää voi isoon kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tai monitoimikoneella kevyeksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri, lisää vaniljauute ja sekoita kaikki ainekset hyvin yhteen.
Kaada voikreemin joukkoon valkosuklaa ja sekoita muutaman minuutin ajan, kunnes voikreemi on kuohkeaa ja kevyttä rakenteeltaan. Lisää vielä vadelmat ja sekoita ne hyvin (vadelmat saavat hajota) - ja kas näin olet saanut kauniin vaaleanpunaisen voikreemin!
Sulata tumma suklaa samalla tavalla kuin valkosuklaa edellisessä vaiheessa. Jätä suklaa jälleen jäähtymään huoneenlämpöiseksi (pidä huoli, että suklaa on silti juoksevaa).
Vatkaa voita sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa kuohkeaksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vaniljauute ja sekoita hyvin. Lisää vielä sulanut tumma suklaa ja sekoita kuohkeaksi, kevyeksi voikreemiksi. Ja näin, voikreemi numero 2 on valmis!
Nyt on aika viimeistellä kakku! Tasoita kakkupohjat leipäveitsellä. Aseta ensimmäinen kerroksista kakkulevylle (hieman leveämpi kuin itse kakku) ja levitä päälle kerros valkosuklaa-vadelmavoikreemiä. Jätä reilusti voikreemiä, jotta voit täyttää tasaisesti kaikki kerrokset.
Toista edellinen vaihe seuraavalle kerrokselle. Lisää vielä kolmas kerros ja levitä loput valkosuklaa-vadelmakreemistä koko kakun ympärille. Laita täytetty kakku jääkaappiin jäähtymään ja asettumaan noin 30 minuutiksi.
Ota kakku pois jääkaapista ja levitä ohut kerros tumma suklaa -voikreemiä, joka pitää kakun irralliset muruset paikallaan ja auttavat tasaisemman lopputuloksen saamisessa. Laita kakku takaisin jääkaappiin 30 minuutiksi asettumaan.
Kun kakku on asettunut, voit levittää loput tumma suklaa-voikreemistä kakun päälle. Levitä palettiveitsellä tai kakkulastalla, jotta saat tasaisen ja sileän pinnan. Ja kyllä, arvasit oikein, laita kakku vielä 30 minuutiksi jääkaappiin ennen koristeiden lisäämistä.
On aika viimeistellä kakku koristeilla! Riko 100 g tummaa suklaata ja sulata mikroaaltouunissa 30 sekunnin pyrähdyksissä (sekoita jokaisessa välissä), kunnes suklaa on sulanut. Jätä jäähtymään hetkeksi. Lisää suklaavalumia kakun reunoille lusikalla.
Tässä vaiheessa saat käyttää luovuutta! Riko hunajakennot mieltymyksesi mukaan eri kokoisiksi paloiksi ja aseta kakun päälle. Me lisäsimme kakun päälle myös muutaman mintunlehden, tuoreita vadelmia, syötäviä kukkia sekä hieman pakkaskuivattua vadelmaa, mutta voit koristella kakun haluamallasi tavalla!
Et Voila! Edessäsi on valmis, upea kakku tarjottavaksi!
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut