1. Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Aseta kaurakeksit pakastepussiin, sulje ja murskaa keksit kaulimella. Sekoita keksimurut sulatettuun voihin.
2. Peitä vuoan (Ø 20 cm) pohja leivinpaperilla. Levitä kaurakeksiseos tasaisesti vuoan pohjalle ja paina tiukasti. Anna sitten jäähtyä vähintään 15 minuuttia.
3. Valmista sillä välin täyte. Pese sitruuna kuumassa vedessä, kuivaa, raasta kuori hienoksi ja purista sitruunasta mehu. Sekoita keskenään sitruunankuori ja mehu, vaniljasokeri, tuorejuusto ja rahka kulhossa tasaiseksi käyttäen käsivatkainta tai vispilää.
4. Turvota liivatejauhetta 5 minuuttia kylmässä vedessä (6 rkl) sekoittamatta. Kuumenna sen jälkeen liivate lämpöä kestävässä astiassa kuumassa vesihauteessa. Voit vaihtoehtoisesti lämmittää mikrossa noin 30 sekunnin ajan. Sekoita liuennut liivate tasaiseksi ja sekoita rahkaseokseen. Siivilöi joukkoon myös tomusokeri, sekoita. Levitä täyte tasaisesti keksipohjan päälle, tasoita ja siirrä jääkaappiin hyytymään 3 tunniksi. Tarjoile juustokakku vadelmahillon tai vadelmasoseen kera.
Liivatejauheen voi korvata 3 liivatelehdellä. Liivatelehden käyttöohjeen löydät pakkauksesta.
Inspiroidu
Hyydytettävät kakut
Hyydytettävät kakut
Hyydytettävät kakut