Lämmitä uuni 180 °C. Sekoita soijamaito ja siiderietikka keskenään ja jätä odottamaan noin 10 minuutiksi.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, ruokasooda ja suola ja siivilöi ne kulhoon. Sekoita joukkoon vielä sokeri. Lisää paksuuntunut etikka-soijamaito sekä öljy ja sekoita lyhyesti esimerkiksi sähkövatkaimella.
Jaa taikina kahteen, halkaisijaltaan ø 18 cm, leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Ota kakut pois uunista ja käännä ne nurinpäin leivinpaperilla päällystetylle ritilälle ja jätä jäähtymään noin 20 minuutiksi. Käännä sitten kakut oikein päin ja anna jäähtyä kokonaan.
Vatkaa vegaaninen voi, tomusokeri ja vaniljatahna sähkövatkaimella kevyeksi ja kermaiseksi, siirrä sivuun.
Sekoita 5 rkl kirsikkamehua maissijauhon ja vaniljasokerin kanssa. Kiehauta loput kirsikkamehusta kattilassa.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää kirsikkamehu-maissijauhosekoitus kattilaan, samalla sekoittaen. Sekoita noin ½ minuutin ajan. Kääntele sitten joukkoon sulatetut ja valutetut pakastekirsikat.
Irroita kakkupohjat irtopohjavuoista ja leikkaa kumpikin puoliksi vaakatasossa. Laita yksi pohjapala kakkulautaselle ja levitä puolet kirsikkakompotista päälle. Aseta toinen pohjapala ensimmäisen päälle ja levitä noin 3 rkl voikreemiä tähän kerrokseen. Lisää kolmas pohja ja levitä tämän päälle loput kompotista. Viimeisenä painele kevyesti neljäs pohja muiden kerrosten päälle. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin noin 2 tunniksi.
Kuorruta kaikki kakun sivut jäljellä olevalla voikreemillä ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Terrazzo-kuviota varten värjää 6 samankokoista, noin 20 g sokerimassapalaa sinisellä, keltaisella, vihreällä, punaisella, mustalla ja oranssilla elintarvikevärillä. Kauli valkoinen sokerimassa tomusokerilla jauhotetun työtason päällä ø 35 cm ja 1 cm paksuksi. Nypi värjätyt sokerimassat pieniksi paloiksi tai vaihtoehtoisesti leikkaa saksilla. Mikäli isompi sokerimassa kuivuu, voit ruiskuttaa päälle hieman vettä. Levitä sitten värilliset palat valkoisen sokerimassan päälle. Peitä leivinpaperilla ja kauli varovaisesti niin, että värilliset palat sulautuvat valkoiseen sokerimassaan.
Päällystä kakku terrazzo-sokerimassalla, tasoita ja suorista sokerimassan alareunat veitsen avulla. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Kirsikkakompotin sijasta voit tehdä esimerkiksi omenakompottia. Mausta omenakompotti kanelilla ja tähtianiksella, näin saat kompotista talvisen!
Inspiroidu
Kakut
Kakut